Ирак

"Познават ме и конят, и нощта, пустинята и мечът,
Познават ме и копието, и листът, и перото..."

Абу-ал-Тайеб ал Мутанабби

Добре дошли на всички !

За всички приятели, които ме подкрепят и чиято обич и интерес към моя любим Ирак ми дават надежда !

Търсене в този блог

петък, 25 декември 2009 г.

Басбуса

# 1 1 / 2 чаши пшеничен грис
#  1 / 2 чаша бяла захар
#  1 чаена чаша кисело мляко обикновено или по-добре прецедено
#  1 / 2 чаша олио
# 3 супени лъжици кокосови стърготини
#  1 супена лъжица сода на прах
#  според парчетата бадеми, разделени на половинки
за сиропа
#  1 1 / 2 чаши вода
#  1 3 / 4 чаши бяла захар
#  2 с.л. розова вода
# В  купа, разбърквате заедно грис, брашно, 1 / 2 чаена чаша захар, кисело мляко, масло, кокос, и бакпулвер. Оставете получената смес за 30 минути.
#  В малка тенджера на средно-висока температура, смесвате водата, 1 3 / 4 чаши захар и розовата вода. Оставете да ври 3-4 минути. Отстранете от огъня, и да оставете да изстине до стайна температура.
# Загрейте фурната до 175 градуса. Разстила се тестото в тавичка 18/26 реже се на ромбчета или квадратчета и се поставя половин бадемче на всяко парче.
# Печете за 20 минути в предварително загрята фурна до светло кафяв цвят. Извадете от фурната и залейте със сироп. Можете да сервирате топъл и студен.
Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар