# 1 1 / 2 чаши пшеничен грис
# 1 / 2 чаша бяла захар
# 1 чаена чаша кисело мляко обикновено или по-добре прецедено
# 1 / 2 чаша олио
# 3 супени лъжици кокосови стърготини
# 1 супена лъжица сода на прах
# според парчетата бадеми, разделени на половинки
за сиропа
# 1 1 / 2 чаши вода
# 1 3 / 4 чаши бяла захар
# 2 с.л. розова вода
# В купа, разбърквате заедно грис, брашно, 1 / 2 чаена чаша захар, кисело мляко, масло, кокос, и бакпулвер. Оставете получената смес за 30 минути.
# В малка тенджера на средно-висока температура, смесвате водата, 1 3 / 4 чаши захар и розовата вода. Оставете да ври 3-4 минути. Отстранете от огъня, и да оставете да изстине до стайна температура.
# Загрейте фурната до 175 градуса. Разстила се тестото в тавичка 18/26 реже се на ромбчета или квадратчета и се поставя половин бадемче на всяко парче.
# Печете за 20 минути в предварително загрята фурна до светло кафяв цвят. Извадете от фурната и залейте със сироп. Можете да сервирате топъл и студен.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар