За блата:
* 8 бр. яйца
* 150 г захар
* 80 г какао
* 240 г смлени орехи
* 2 с.л. брашно
* 1 бр. лимон
За крема:
* 250 г масло
* 100 г смлени орехи
* 100 мл прясно мляко
* 100 г захар
* 1 прах ванилия
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. При бавят се какаото, орехите и брашното, сока и кора та на лимона. Разбърква се бавно много добре и сместа се из сипва в тортена форма, застлана с хартия. Пе че се в умерена фурна.
Маслото за крема се разбива много добре на пяна. Млякото се сварява със захарта и към него се прибавят орехите да се попарят. Тази смес и ванилията се прибавя по малко към маслото. След като изс тине, тортата се разрязва хоризонтално на две или три части, които се слепват с крем. Отгоре и отстрани също се намазва и се украсява по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар