1 кг ситен булгур (ако не намерите ситен не е страшно вземете, какъвто и да е) - може светъл може и тъмен
Булгурът се слага да заври със сол, докато се сготви, без да се разкашква. Прецежда се и се оставя да изстине, след което се смила с месомелачка.
за плънката: килограм мляно телешко месо, 300 грама лук нарязан на ситно, 1 с.л. от бахарат.
задушавате лука в малко слънчогледово олио или зехтин, като омекне добавяте месото и подправките и разбърквате, докато стане готово (да стане на гранулки, а не на големи топчета). Оставяте плънката да изстине добре. После от булгуреното тесто правите топче, което оформяте като паничка, пълните с плънката, затваряте и оформяте овалче като на снимката или сплеснато дискче, като поничката. Пържите в силно загрята мазнина в дълбока касеролка или във фритюрник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар