Ирак

"Познават ме и конят, и нощта, пустинята и мечът,
Познават ме и копието, и листът, и перото..."

Абу-ал-Тайеб ал Мутанабби

Добре дошли на всички !

За всички приятели, които ме подкрепят и чиято обич и интерес към моя любим Ирак ми дават надежда !

Търсене в този блог

сряда, 7 юли 2010 г.

Стари снимки, ново време и западнали нрави...

Този човек заслужава да се започне с неговата снимка. Това е генерал Абдулкарим Касем. Това е снимка от неговото жилище, което е било под наем. Тази велика личност си отива, притежавайки единствено дрехите на гърба си. Това е човекът, отказал да уреди по-бързо пенсията на сестра си - вдовица с думите: "Когато всички вдовици вземат, ще вземеш и ти." Това е човекът, под чието управление Ирак започва своя възход ... възход кърваво прекъснат от партия баас - партията, която дойде според собствените им думи "на гърба на американските танкове" и "си отиде" пак така, само за да остане под друго име в иракската политика. Генерал Касем е държавният глава, който инициира и прилага в действие нов семеен кодекс, подобен на европейските, с който налага Ирак като нова светска държава в региона. Това е кодексът, забраняващ многоженството с изключение на случаите на строго прилагане на ислямския шериат (а случаите, при които ислямът разрешава повече от една съпруга са много по-малко, отколкото си мислите и са много стриктни). Генералът е човекът изкоренил всички феодални останки в иракското общество и навлякъл си с това гнева на мнозина. Това е държавният глава избрал за първи път жена министър в правителството си. И накрая това е човекът, след чието грозно убийство от баасистите, не оставиха дори и гроб, след като изкопаха тялото му и го захвърлиха в река Тигър. 






Това е снимката на едно средностатистическо поонова време иракско семейство ... или поне щеше да е такава, ако не беше интересната съдба на отрочето на тези хора. това са майката и евентуално бащата на субект, превърнал се в наемен убиец за специални политически поръчки на 16-годишна възраст. отрочето на това семейство се превръща в Антихриста на региона. Тези хора дават живот на едно същество, з акоето няма род и родина, няма нищо свято, няма нищо грешно, няма нищо, което би могло да излекува  грозотата на неговата същност. Това е снимката на родителите на саддам хюсеин. за тази публикация повече думи са излишни. 


Снимка от погребението на аятолах хомейни. Не това е интересното. Ограденото с кръг лице е на иракския премиер Нури Алмалики. Макар на фона на цялата мръсотия той все още да е най-добрият избор за Ирак време е и той и всички с подобна идеология да се замислят и да поработят малко. Интересното не е в религиозните му убеждения - това си е личен въпрос, интересното е, че все още хора като него не могат да приемат, че иранският модел на управление е пълен провал, но въпреки това се опитват да но го насадят.










                                                                                  
Факт, интересен само за иракчаните. Това са официални документи на иракското разузнаване, доказващи връзката на един от "новите" политици - Ахмед Чалаби. Същият е обвинен в крупни кражби, а иначе се води дисидент и онеправдан видите ли от стария режим - звучи ли ви познато ? 



































Това са снимки на тачения от кюрдите Мустафа баразани - баща на Месуд Баразани, един от кюрдските лидери днес и глава на правителството на Иракски Кюрдистан. Интересното е, че това са снимки на Баразани баща в дома на Моше Даян, заедно с Леви Ашкод и други представители на израелското правителство през 1968г. От тук може да се започне една дълга тема, кой кого и защо защитава и подкрепя и чии седалищни части иракчаните толкова време браним, за да ни забиват не нож, ами цял меч в гърбовете. народите не са виновни за политиците си, докато не започнат сами да си ги избират ... 

Историята е интересна да се чете, да се живее и да се помни. 

1 коментар:

  1. Јас сум Артур Борис жител / државјанин на Република Руски. Јас имам 52 години, претприемач / бизнисмен. Еднаш имав потешкотии во финансирањето на мојот проект / бизнис, ако не и за мој добар пријател кој ме запозна со г-дин Бенџамин Ли за да добијам заем во вредност од 250.000 УСД од неговата компанија. Кога контактирав со нив, беа потребни само пет работни дена за да го завршам мојот процес на заем и да се префрлам на мојата сметка. Дури и со лоша кредитна историја, тие сепак ја нудат својата услуга за вас. Тие исто така нудат сите видови на заем, како што се деловни заеми, домашни заеми, лични заеми, автомобилски заеми. Не знам како да им се заблагодарам за она што го направија за мене, но Бог ќе ги награди според славата на неговото богатство. Доколку ви треба итна финансиска помош, контактирајте со нив денес преку е-маил Lfdsloans@outlook.com Информации за WhatsApp ... + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване