Ирак

"Познават ме и конят, и нощта, пустинята и мечът,
Познават ме и копието, и листът, и перото..."

Абу-ал-Тайеб ал Мутанабби

Добре дошли на всички !

За всички приятели, които ме подкрепят и чиято обич и интерес към моя любим Ирак ми дават надежда !

Търсене в този блог

неделя, 3 януари 2010 г.

Рецепта за бахарат с улеснение

кимион - 8 с.л.
черен пипер - 6 с.л.
лют червен пипер - 3 с.л.
сладък червен пипер - 2 с.л.
бял пипер - 1 с.л.
джинджифил - 3 с.л.
индийско и мадраско къри по 3 с.л.
кардамон - 1 ч.л.
канела - на върха на чаената лъжичка
карамфил - на върха на чаената лъжичка
бахар - 1 с.л.
кориандър - 1 с.л.
куркума - 1/2 с.л.

6 коментара:

 1. Изумителни рецепти- не са засукани и трудни, но затова пък много вкусни. Продължавайте да ги списвате и би било много готино, всяка рецепта да е придружена с картинка (както сте сложили за някои рецепти) на "нещото", което трябва да се получи, за улеснение и на най- схванатите домакини. Благодаря предварително (аз съм от хората с две леви ръце :)). А и във връзка с "Ирак и Ориента, какъвто не го познавате"- може да ни запознаете не само с кулинарните традиции на Ирак и Близкия изток, но и с неверояното Ви културно наследство- на ваша територия са древен Шумер, Вавилон и висящите градини на Семирамида (едно от десетте чудеса на древния свят)- ако не се лъжа и много други неща, които не знаем за Вас. Така, че...

  ОтговорИзтриване
 2. С удоволствие. Аз малко съм занемарила блога, но ще се постарая да подновя публикациите. Благодаря за позитивното мнение.

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте.
  Започнах да правя проучване за подправъчните смеси. Така попаднах на Вашия блог. Ще посоча публикацията като източник, но, в случай, че не сте съгласна, ще премахна информацията.
  Благодаря за интересните материали.

  ОтговорИзтриване
 4. Можете да използвате и публикувате, каквото ви хареса от блога. Ако имате нужда от нещо допълнително, с удоволствие ще ви помогна.

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря, много сте мила!

  ОтговорИзтриване
 6. Ох, нещо не смогвам да впиша адекватно коментарите си. В случай, че нещо не е описано коректно или има каквото и да е разминаване според Вас, ще се радвам на намесата Ви

  ОтговорИзтриване