Ето и обещаната рецепта - снимките не са мои.
половин килограм сирене, ако случайно ползвате арабско сирене, накиснете го от предната вечер, като постоянно сменяте водата.
1 чаша нарязан на ситно магданоз (може и с няколко стръка джоджен, керевиз или кориандър, но малко се изостря вкусът)
4 чаши брашно
1/4 чаша олио
3 с.л. захар (по желание)
1 с.л. мая
1 чаша топла вода
Смесете захарта, натрошеното сирене, магданоза и брашното.
Разтворете маята в чашата с топла вода и малко от захарта. Сипете върху сместа и омесете меко тесто.
Оставете да втаса (горе-долу обемът се удвоява) и разделете на няколко еднакви топки.
Разточете върхи поръсена с брашно повърхност и сложете в намаслена тава за печене.
Печете, докато се зачервят отгоре и отдолу.
Няма коментари:
Публикуване на коментар